Evinizde tasarruf yapmanın yolları…

Ev ekonomisinde tasarruf edebileceğimiz birçok nokta var. Biraz dikkatli ve özenli davranabilirsek aile bütçesine yarar sağlayabiliriz. Daha kaliteli bir yaşama sahip olmak için tasarruf ederek ev ekonomisini düzenleyebilirsiniz. Özel ihtiyaçlarınızdan kısmaktansa tasarruf sağlayarak kendi özel zevklerinize daha çok bir bütçe ayırmak sizlerin elinde.
İşte evde tasarruf yapmanızı sağlayabilecek 10 ipucu;

Az çamaşırla makine açmayın, tam dolmasını bekleyin.

Çamaşırları nemli olarak ütüleyin, buharlı ütülerin kullanılması enerji tasarrufu açısından önemlidir.

Tüm ampullerinizi enerji tasarruflu olarak seçin.

Musluk ağızlarına tasarruf sağlayan filtreler kullanarak, hem su tasarrufu yaparak dünyamız için katkı sağlayıp, hem de faturalarınızda bir azalma yakalayabilirsiniz.

Radyatörlerin önünü kapatacak bir şey koymak evinizin kolay ısınmasına engel olacaktır, onun için her zaman boş bırakmaya özen gösterin.

Bulaşık makinenize bulaşıkları koymadan önce çalkalayın, elde bulaşık yıkayarak çok fazla su israf ediyor aynı zamanda su faturanızı arttırıyorsunuz.

Yüksek nemli ortamlar ampullerin ömrünü yer, yani banyo yaptıktan sonra iyice havalandırın veya havalandırmanız var ise banyo esnasında çalıştırın.

Faturalarınızı otomatik ödeyerek, geç ödemelerdeki cezaları ödemekten kurtulabilirsiniz.

Meyve sebze yıkarken boşa akıttığımız suları israf etmeyip bir kapta biriktirerek, bu su ile çiçeklerimizi sulayabiliriz.

Elektrikli aletleri ( çamaşır, bulaşık, ütü vb.) akşam 22.30’dan sonra çalıştırarak enerji tasarrufu sağlayabilir, bütçeye destek olabilirsiniz.

Son olarak harcamalarınızı takip ederek aylık neye ne kadar para harcadığınızı görebilirsiniz. Bu sayede boşa harcadığınız şeyleri görüp kendinize yeni planlar çizebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Seha Yapı bir İttifak Holding kuruluşudur.