Seha Panorama Evleri Ucuza Isınacak, Vergisiz Elektrik Kullanacak!

Seha Yapı’nın projelerinden Panorama Evleri’nde enerji verimliliği ve tasarruf için mikro kojenerasyon uygulaması kullanılarak doğalgazdan hem ısı hem elektrik enerjisi üretilecektir. Peki nedir mikrokojenerasyon?

Mikro kojenerasyon, 100 kW’a kadar küçük kojenerasyon uygulamaları olduğu için endüstriyel sayılmıyor. Ticari amaçlı olarak değil, küçük tüketicilerin kendi tüketimini karşılamak amaçlı kullanılıyor.

Bu proje sayesinde Seha Panorama Evleri sakinleri, oluşacak bedava atıl ısıdan yararlanacak, ısınmada o ısıyı kullanacak. Yani ısı kaynaklı bir getiri olacak. Proje kapsamında kendi ürettiğimiz elektrik enerjisi kadar ısı üretebiliyoruz. Yani Panorama Evleri sakinlerinin ısınma faturası, yaklaşık olarak mikro konjenerasyonda üretilen ısının miktarı kadar azalacak.

Bir diğer önemli konu ise elektrik faturası. Elektrik faturasında enerji bedeli dışında ödenen bir çok bedel vardır (kayıp-kaçak, iletim bedeli, dağıtım bedeli, KDV, belediye tüketim vergisi, enerji fonu, TRT payı gibi). Bu bedeller çıplak enerji bedelinin yaklaşık %55 i kadardır. Yani 100 liralık bir enerji bedeli varsa, bu bedeller de 55 lira tutar ve faturanız 155 lira gelir. Ancak Seha Panaroma Evleri kendi elektriğini üreteceğinden Panorama Evleri sakinleri bu vergileri ödemeyecekler, sadece enerji bedelini ödeyeceklerdir.

Üçüncü avantaj ise elektrik tarifeleriyle ilgili. Seha Panorama Evleri sakinleri, elektriğin pahalı olduğu gündüz ve akşam saatlerinde elektriği kojenerasyondan üretebilir, gece de şebekeden ucuz elektrik kullanabilir.
Seha Yapı, Konya’da ilk yatırımlarına başladığı günden bugüne hep yeniliklerin öncüsü oldu. Bu kojenerasyon sistemi ile de Konya’da bir yeniliğe daha imza atmış olacak.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Seha Yapı bir İttifak Holding kuruluşudur.