Düzenli Bir Gardırop Ve Çekmeceler

Odanızın dekorasyonunda gardırop seçimi önemli bir yer tutuyor. Gardırop seçiminizi yaparken öncelikle ihtiyaçlarınızı belirlemeniz gerekiyor.

Gardırop seçerken ilk olarak, kıyafetlerinizin stillerini, boyutlarını, özelliklerini ve ne kadar sık kullanıldığını düşünmelisiniz. Ayrıca gardırobun bulunacağını odanın özelliklerini, duvarların boyutlarını, duvardaki kapı ve pencere boşluklarını, kolon ve kiriş çıkıntılarını da göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Gardırop olarak toplu üretilen hazır ürünleri tercih edebilirsiniz, ya da bunlar isteklerinizi karşılamıyor ise sipariş vererek kendinize özel bir dolap yaptırabilirsiniz.

Bir gardıropta, paltolarınızı ve uzun elbiselerinizi asacağınızın yüksek askılıklar, ayakkabılarınızı yerleştireceğiniz alt raflar, kazaklarınız için açık raflar bulunmalıdır. Gardırobunuzun kullanışlılığı için derinliğinin 60 cm den daha az olmamasına dikkat etmelisiniz.

• Kıyafetlerinizi ayırın, sınıflandırın
Eğer geniş bir yatak odanız varsa, odanızın içinde bir giyinme bölümü oluşturmayı düşünebilirsiniz. Odanızın bir bölümünü kabin haline getirip panellerle böldüğünüzde kıyafetleriniz için kullanışlı bir alan elde edebilirsiniz.
Yeterli alana sahip değilseniz de yapacağınız pratik dokunuşlarla yeni alanlar oluşturmanız mümkün. Örneğin çoraplarınız için hurçlardan faydalanabilir, böylece çorap çekmecesinden tasarruf edebilirsiniz. Ayrıca sık kullanmadığınız kıyafetlerinizi baza benzeri saklama alanlarında muhafaza edebilirsiniz. Geniş aralıklı raflarınızı ise, bölme aparatlarından yararlanarak birkaç raf haline getirip daha kullanışlı olmalarını sağlayabilirsiniz. Gömlekleriniz için ince askılar tercih edin, gömleklerinizin altında kalan alanları kazak ve tişörtlerinizi asarak değerlendirebilirsiniz.
Askılıklar, tekerlekli dolap üniteleri ve saklama kutuları sayesinde kıyafetlerinizi ve aksesuarlarınızı sınıflandırabilir, böylece aradığınızı daha rahat bulabilirsiniz. Yatak odanızda tekerlekli sistemler oldukça pratik bir çözüm. Tekerlekli ürünleri tercih ederseniz zemini temizlerken kolaylıkla çekerek daha rahat temizlik yapabilirsiniz. Yapı marketlerden alacağınız aparatlar ile bu sistemi kendiniz de kurabilirsiniz.

• Küçük odalar için
Küçük mekânlarda büyük dolaplar kullanmak alanı daraltacak, dolap kapaklarının açılıp kapanması sorun yaratacaktır. Bunun için yatak odanız dar bir odaysa gardırobunuz için geniş kapaklı sistemler yerine, dar, katlanabilir veya sürme kapaklı sistemleri tercih edebilirsiniz.

• Aksesuarlar
Aksesuarlar küçük olsalar da çok yer işgal edebilir ve kolaylıkla kaybolabilirler. Kemerlerinizi yuvarlayarak çekmecelerinize yerleştirebilir, ya da özel askılara takabilirsiniz. Takılarınızı sınıflandırarak çok bölmeli çekmecelere yerleştirebilirsiniz. Eğer çekmeceniz yoksa küçük kutulardan da yararlanabilirsiniz. Böylece hem aradığınızı daha rahat bulursunuz hem de kaybolmalarını önlemiş olursunuz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Seha Yapı bir İttifak Holding kuruluşudur.