Ev Alışverişi Nasıl Yapılır?

Eviniz için çıktığınız alışverişlerde bir çok ürün alıp, poşet poşet alışveriş yapıyorsunuz. Bazen ihtiyacınız olanları alacağınıza, hiç ihtiyaç duymadığınız bir çok ürünü de alışveriş sepetinize atıyorsunuz. Bu yazı ile alışveriş yaparken nelere dikkat etmek gerektiğine dair ipuçları paylaşacağız.

Öncelikle alışverişe gitmeden önce evinizde neler eksik onlara bakmalısınız. Sonrasında bir kağıda eksikleri yazarak hem alacaklarınızı alışveriş anında unutmamış olursunuz, hem de lüzumsuz ürünler almamış olursunuz.

Alışverişe çıkmadan önce mutlaka karnınızı doyurun. Tok karınla çıkacağınız alışverişte sadece ihtiyacınız olan ürünleri alırsınız. Ama aç karına çıkacağınız alışveriş sırasında açlıktan o an gıda ürünlerine ilginiz artacak ve aslında sizin ihtiyacınız olmayan ürünler almış olacaksınız.

Bir de alışveriş sırasında dikkat etmeniz gereken bir kaç unsur var.

Bunlardan en önemlisi alacağınız ürünlerin özellikle gıda ürünlerinin mutlaka son kullanma tarihine bakın. Eğerson kullanma tarihi geçmiş ise o ürünü almayın, hatta yetkili kişiye haber verin. Özellikle et ve süt ürünlerinde zehirlenmeler ciddi boyutlara ulaşabilir. Son kullanma tarihine 3 – 5 gün kalmış süt ve et ürünlerinden kaçının.

Bir başka unsur ise alışveriş sırasında listenize göre bir alışveriş sepeti seçin. Eğer büyük bir alışveriş sepeti veya arabası seçerseniz ve alacağınız ürünlerin miktarı az ise, sepette veya arabada az yer kaplar. Büyük bir alanda az gördüğünüz ürünler için sizde algısal olarak daha fazla ekleme isteği uyanır. Aslında sizin alacağınız ürünler ordakilerle listelenmiş fakat gözünüz dolu görmek istediği için çok daha fazlasını sepete atarsınız.

1 Yorum

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Seha Yapı bir İttifak Holding kuruluşudur.