Vitrifiye; Doğadan Evimize…

Modern evlerde vazgeçilmez bir yere sahip olan vitrifiye ürünler, kullanıldıkları banyo, tuvalet ve mutfaklarda hem ihtiyacınızı karşılıyor, hem de bu alanların estetik ve temiz görünmesini sağlıyor. Peki, vitrifiye nasıl bir ürün? Vitrifiye ürünlerin bakımı nasıl yapılmalı?

Yaşadığımızın mekanların banyo ve tuvaletlerinde kullandığımız seramik ürünlere, sırlanmış seramiğin cam gibi, ışıl ışıl parlamasından esinlenerek, “camlaşmış” veya “camsı” etki verilmiş seramik anlamına gelen “vitrifiye” adı verilmiş. Ev ve iş yerlerimizde ıslak zeminli mekanların vazgeçilmez gereçleri olan lavabo, küvet, klozet, alaturka tuvalet taşı, duş teknesi gibi bir çok ürünün hemen hemen tamamı vitrifiye dediğimiz özel bir seramik türünden üretilmektedir.

Modern yaşamın vazgeçilmez gereçleri haline gelen vitrifiye ürünlerin bu kadar tercih edilmesinin belirli sebepleri var. Bunların başında vitrfiye ürünlerin uzun ömürlülüğü, dayanıklılığı, kir ve toz tutmaması, deterjan ve diğer kimyasallardan etkilenmemesi, ekonomik olması, sıcak ve soğuktan etkilenmemesi, su ve nemden etkilenmemesi, insan sağlığına zarar vermemesi, ekolojik olması gibi önemli sebepler yer alıyor.

Vitrifiye Ürünlerin Bakımı

  • Mutfak ve banyo gibi alanların temizliği sırasında, mutlaka eldiven kullanılmalıdır.
  • Vitrifiye ürünlere sert cisimleri asla sürtmemek gerekir.
  • Mikrofiber bezler, temizlik bezleri, plastik fırçalar, penye türü kumaşlar ve temizlik süngerleri tercih edilmelidir.
  • Deterjan olarak her çeşit yüzey temizleyici kullanılabilir. Suyun bıraktığı kireç lekeleri için kireç sökücü temizlik ürünleri kullanılmalıdır.
  • Çamaşır suyu kullanırken ortamı mutlaka havalandırmak gerekir, mümkünse maske takılmalıdır. Bol su ile durulanmalıdır.
  • Banyo ve tuvaletlerin fayans ve seramikleri ise sirke ile temizlenebilir.
  • Vitrifiye ürünlerin el girmeyen alanlarına deterjan püskürtülür ve dış fırçası yardımıyla temizlenir.
  • Temizlemeden önce, lavabo, klozet, küvet ve tüm yüzeyleri sıcak su ile ıslatmak çok faydalıdır. Elde edilen buhar ve sıcak su, kirlerin yumuşayıp daha kolay temizlenmesini sağlar.
  • Unutmayın, yüzeylerin kuru tutulması leke tutmamasını sağlayacaktır. Kullanımdan sonra alanların kuru tutulması, daha uzun süreli temiz görünen mutfak, banyo ve tuvalet demektir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Seha Yapı bir İttifak Holding kuruluşudur.